26 Ιουν 2014

Άδειες για μεταλλευτικές έρευνες σε Ανεμότια, Βατούσα, Πτερούντα, Λεπέτυμνο και Βαφειό

Άδειες για μεταλλευτικές έρευνες σε Λέσβο και Λήμνο πήρε η «S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.», δεσμεύοντας έκταση 18.000 στρεμμάτων  
Τα νησιά του Νομού Λέσβου είναι απ’ τις λίγες «στεριές» στο ενδιάμεσο των δύο άλλων περιοχών όπου έχει εντοπιστεί χρυσός, οπότε αν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα ύπαρξης του πολύτιμου μετάλλου, θα πρέπει να διερευνηθεί.
Ή τουλάχιστον να εμποδιστεί η αναζήτησή του από ανταγωνιστές.

Για τις μεταλλευτικές έρευνες στη Λέσβο δόθηκε έγκριση δέσμευσης χώρου έκτασης συνολικά 9.912,5 στρεμμάτων, με επίκεντρο την περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής. 
Οι θέσεις όπου θα γίνουν δειγματοληψίες, εντοπίζονται στις περιοχές νότια της Ανεμότιας, σε Βατούσα, Πτερούντα, Λεπέτυμνο και Βαφειό. 
Αντίστοιχα στη Λήμνο δεσμεύεται έκταση 8.084,55 στρεμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κούταλης, από όπου θα ληφθούν δείγματα από έξι σημεία.

21 Ιουν 2014

Δείτε την Ανεμότια στο Street View

Πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί και δείτε το χωριό μας όπως το έχει καταγράψει η εφαρμογή Street View


Anemotia - Street View

7 Ιουν 2014

Κάποιες "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ" που βρήκαμε σχετικά με την Γενική Συνέλευση και την Εκλογή νέου Δ.Σ. Συλλόγου

Δείτε Κάποιες "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ" που βρήκαμε σχετικά με την Γενική Συνέλευση και την Εκλογή νέου Δ.Σ. Συλλόγου (τα κείμενα σε παρανθέσεις αποτελούν δικές μας προσθήκες) :

- Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου (!) και αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν έχει ανατεθεί απ’ το νόμο, ή το παρόν καταστατικό σ’ άλλα όργανα. Έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να εγκρίνει τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και να απαλλάσσει ή όχι το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη. Έχει αρμοδιότητα να τροποποιεί το καταστατικό, να αποφασίζει για τη διάλυση και για τη μεταβολή του σκοπού.