8 Σεπ 2009

Καθίζει στο “σκαμνί” τον Δήμο Μύρινας

Οι παράγοντες που διαιωνίζουν την κακοδαιμονία της ελληνικής διοίκησης είναι πολλοί. Ένας απ΄ αυτούς είναι και η μηδενική σχεδόν διεκδίκηση των δικαιωμάτων από όσους υπέστησαν ζημιές από πράξεις ή παραλείψεις κρατικών, Νομαρχιακών και Δημοτικών Αρχών, παρά το ότι μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά αποζημιώσεις. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν διακατέχονται από τη νοοτροπία του “τώρα τι ψάχνεις να βρεις” και, κάπου - κάπου, υψώνουν το ανάστημά τους “στριμώχνοντας” διοικητικές αρχές για παραλείψεις ή πράξεις τους που προκάλεσαν ατομικές ή κοινωνικές βλάβες.

Μια τέτοια περίπτωση φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα της διασποράς, που (προφανώς εμφορούμενος από διαφορετική νοοτροπία) καθίζει στο σκαμνί τον Δήμο Μύρινας, επειδή είχε αφήσει ακάλυπτη μεγάλο χρονικό διάστημα μια λακκούβα, όπου σκόνταψε η μητέρα του και τελικά υπέκυψε εξαιτίας του τραυματισμού της μερικές μέρες αργότερα.

Το αποτέλεσμα της μήνυσής του είναι νωρίς να το προδικάσει κανείς. Ωστόσο η κίνησή του μόνο θετικά μπορεί να ιδωθεί, καθώς αν ακολουθούσαν κι άλλοι παθόντες το δικό του παράδειγμα, οι κακοτεχνίες, οι παραλείψεις και ο ζαμανφουτισμός από τους κάθε λογής κυβερνώντες δεν θα ήταν στα σημερινά επίπεδα.

Αναλυτικότερα:
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει τον Δήμο της Μύρινας ένας πολίτης, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον θάνατο της μητέρας του, της 80χρονης Αναστασίας Πειρουνάκη, η οποία σκόνταψε σε μία λακκούβα κοντά στον Ρωμαίικο Γιαλό στη Μύρινα και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου στη Μυτιλήνη, όπου όμως 16 μέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λακκούβα υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια και δυσχέραινε την κίνηση όλων όσων περνούσαν από εκείνο το σημείο. Χρησιμοποιούμε την λέξη “υπήρχε”, σε παρελθοντικό χρόνο, γιατί την επόμενη μέρα του ατυχήματος ο Δήμος κάλυψε τη λακκούβα με πίσσα!

Ο γιος της Νίκος Πειρουνάκης θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον Δήμο Μύρινας για τον θάνατο της μητέρας του και ζητά την ποινική δίωξή του. Η μήνυση πάντως δεν στρέφεται εναντίον φυσικού προσώπου, καθώς όπως προαναφέραμε η λακκούβα υπήρχε για χρόνια, αλλά εναντίον του Δήμου ως ΝΠΔΔ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου).

Από το πουθενά
Όλα συνέβησαν στις 13 Αυγούστου. Ο γιος της εκλιπούσας, ο οποίος ερχόταν κάθε καλοκαίρι στη Λήμνο για διακοπές (καθώς η μητέρα του έχει καταγωγή από το νησί), διηγείται στα “ΑΙ.Ν.” τι συνέβη. «Η μητέρα μου είχε πάει για μπάνιο στη θάλασσα και επέστρεφε στο σπίτι. Στο σημείο όπου έπεσε υπήρχε μία μεγάλη λακκούβα μπροστά από την οποία υπήρχε μία σχάρα. Το πόδι της σκόνταψε στη σχάρα, καθώς ο δρόμος δεν ήταν ευθυγραμμισμένος με το σημείο όπου βρισκόταν αυτή (σ.σ. η σχάρα) και μάλιστα η σόλα του παπουτσιού έμεινε μέσα στη σχάρα. Το σημείο αυτό είναι παγίδα θανάτου.
Έπεσε πολύ άσχημα και χτύπησε στον αγκώνα σπάζοντας το δεξί της χέρι και το κεφάλι. Το χτύπημα στο κεφάλι της προκάλεσε βαριά εγκεφαλική αιμορραγία και μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Λήμνου και εν συνεχεία επειδή υπήρχε έλλειψη γιατρών και η κατάστασή της ήταν κρίσιμη στη Μυτιλήνη, όπου και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Στις 29 Αυγούστου εξέπνευσε.

Θέλω να τονίσω ότι παρά την ηλικία της η μητέρα μου ήταν πολύ δραστήρια και καλοστεκούμενη. Πήγαινε συχνά για μπάνιο στη θάλασσα, έβγαινε με τις φίλες της και είχε πλήρη πνευματική διαύγεια».
Σημειωτέον ότι η μήνυση υποβλήθηκε την ίδια μέρα και μάλιστα εκτός του κ. Πειρουνάκη είχε προλάβει να υπογράψει την μήνυση και η μητέρα του.

Κουτοπονηριά
Πώς αντέδρασε ο Δήμος Μύρινας; Σκέπασε τη λακκούβα με πίσσα την επόμενη ημέρα. Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Πειρουνάκης «η Αστυνομία τους ανθρώπους της οποίας επίσης θέλω να ευχαριστήσω, προχώρησε σε μία πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής, τράβηξε φωτογραφίες και πήρε καταθέσεις πριν ο Δήμος προβεί σε αυτή την ενέργεια. Μάλιστα οι μετρήσεις έδειξαν ότι η συγκεκριμένη λακκούβα είχε μήκος 1,45 μέτρα και βάθος 5 εκατοστά».
Ο κ. Πειρουνάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα. «Εάν δεν με δικαιώσουν τα ελληνικά δικαστήρια είμαι αποφασισμένος να απευθυνθώ στα διεθνή δικαστήρια. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει μία απόδοση ευθυνών και πρέπει ως πολίτες να αξιοποιούμε τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος», υπογραμμίζει.

Τέλος, ο κ. Πειρουνάκης, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και εργάζεται ως καθηγητής οικονομικών στο Aμερικανικό Kολέγιο της Ελλάδας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ.κ. Ζιώγα και Γεωργίου από το Βοστάνειο. «Επίσης σε όλες τις νοσοκόμες αλλά και στους γιατρούς της Λήμνου, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή για να βοηθήσουν».

«Δεν έχω πάρει τη μήνυση στα χέρια μου»
Ο Δήμαρχος Μύρινας, Αθανάσιος Σκαμάγκης, δεν θέλησε να τοποθετηθεί όταν ζητήσαμε την άποψή του, με την δικαιολογία ότι δεν έχει πάρει στα χέρια του την μήνυση, κάτι που θα συμβεί το επόμενο διάστημα, καθώς η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα και από εκεί θα αποσταλεί στον Δήμο Μύρινας. «Δεν έχω δει την μήνυση και τι ακριβώς αναφέρει, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ εάν δεν δω και το περιεχόμενό της, αλλά και τις πραγματογνωμοσύνες που πρέπει να συνταχθούν», μας είπε.

αναδημοσίευση από Αιολικά Νέα

1 Σεπ 2009

ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΟΥ ΕΓΩ

Συνεχίζουμε στο θέμα μας.
Εάν θέλετε μπορείτε να πατήστε στις φωτογραφίες που ακολουθούν για μεγέθυνση.

Επιστολή προς τον Δήμο Καλλονής

'Οπως το καταντήσανε

Όταν είσαι μέσα στο χωράφι τότε απ΄έξω δεν μπορείς να δεις. Το "βουνό" από κλαδιά που βλέπετε είναι έργο... των υπευθύνων του Τοπικού Διαμερίσματος Ανεμώτιας...

Το χωράφι από τον δρόμο, γύρω γύρω μάντρες και του χαζού (έτσι θέλαν να πιστεύουν) χαλασμένη... Αμ΄δε !!!

Δες τι απέμεινε ...

Σημ. Οι πέτρες που βλέπετε στην άκρη έχουν μπει από εμάς και κάποιους τους ενόχλησε γιατί θέλαν να γυρίζουν τα αυτοκίνητά τους... Ζητάμε ταπεινά συγνώμη που δεν το ξέραμε νωρίτερα για να έρθουμε να κάνουμε και τους παρκαδόρους σας !!! Θα επανορθώσουμε όμως...
Γ.Χ.Μ.
Σχετικά: